Bij het openen van onze dokterspost zijn we geïnterviewd door de krant. Hierbij de link en vertaling:

Een nieuwe dokterspost in het dorp Buda, gebouwd door Nederlandse vrijwilligers

De inwoners van de gemeente Berzunti waren bijzonder blij na de opening van een moderne dokterspost, gebouwd door een Nederlandse stichting, in het dorp Buda.

“Door het realiseren van dit gebouw, wat jullie tot een goed einde hebben gebracht, hebben jullie mogelijk gemaakt dat de inwoners van de dorpen Buda en Basca geen 9 km meer af hoeven te leggen naar het centrum van de gemeente als ze medische hulp nodig hebben. Ik wil uit naam van de inwoners alle vrijwilligers bedanken en zolang als deze dokterspost zal bestaan, zullen we contact houden en blijven we jullie bedanken voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben”, verklaart Stefan Tifan, burgemeester van de gemeente Berzunti tijdens de opening van de dokterspost.

Er klinkt een daverend applaus bij de opening van de nieuwe dokterspost, waar de groep van Nederlandse vrijwilligers 11 dagen aan gewerkt heeft, nadat ze een half jaar lang in Nederland hebben gewerkt aan de voorbereidingen.Zij brachten ook allerlei medische benodigdheden naar Berzunti, die vandaag de dag gebruikt worden voor de behandeling van zieken.

Uit naam van de groep Nederlanders van Stichting Werkgroep Zegveld sprak Daan van de Dool, die verklaarde: “wij vinden het fijn om tijdens de vakantie wat anders te doen, ons doel is om gebouwen te maken die de gemeenschap kunnen dienen. Wij wilden een bijdrage leveren aan de zorg in Roemenie. We moeten met elkaar de zorg voor anderen dragen en moge de Heere dit werk zegenen. Tegelijkertijd bedanken we u ook voor de gastvrijheid en hulp, ook het team dat heeft geholpen bij de lossen van de vrachtwagen, jullie deden dat met veel plezier!”

Saskia Verdoes, voorzitter van de Stichting Samen op de levensweg uit Onesti heeft zich ook ingezet voor de totstandkoming van deze dokterspost in het dorp Buda (gem. Berzunti) en zij verklaart: “Ik ben erg blij dat deze groep vrijwilligers erin geslaagd is dit gebouw neer te zetten, met hulp van de gemeente Berzunti die de fundering heeft gestort. Ook de afgelopen jaren heeft deze groep bijzondere projecten gerealiseerd in deze regio, ze hebben doktersposten gebouwd in de dorpen Dumbrava (gem. Gura Vaii), in Albele (gem. Barsanesti), in Buciumi, maar ook op de school Petru Poni in Onesti. Ook hebben zij in deze stad een school gebouwd voor kinderen met een beperking.”

De opening van de nieuwe dokterspost werd ook met veel enthousiasme ontvangen door degene die het gebouwd hebben en de burgemeester van de gemeente, Stefan Tifan, verzekerde de Nederlandse bouwers ervan dat “iedereen die hier zal komen, zal jullie altijd bedanken!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *