De tijd vliegt voorbij!

Voor we het wisten was de tweede week aangebroken. We gingen op zondagochtend weer naar de Moldavische kerkdienst. Het blijft bijzonder om deze diensten mee te maken! Die avond luisterden we naar een luisterpreek, en toen was de zondag alweer voorbij.

Maandagochtend was het voor iedereen lekker vroeg dag. Na het ontbijt vertrok de grootste helft van de groep naar de bouw, en een klein gedeelte bleef achter om de spelletjesmiddag te organiseren. Toen we alle spelletjes hadden besproken, vertrok iedereen behalve de corveeploeg naar de bouw. Het werk in de kerk vordert gestaag, en het grootste gedeelte van de gipsplaten zat al tegen de wanden. De dag vloog voorbij en, bij het avondeten kreeg de groep een lekker Hollandse maaltijd voorgeschoteld. Er werd die avond weer een lekker kampvuurtje gestookt, en 3 mensen vertrokken om de laatste dingen voor de spelmiddag te regelen.

Dinsdag mochten we weer lekker aan het werk. De sfeer op de bouw is en blijft erg gezellig, en de nodige grapjes worden over en weer gemaakt. Aan het eind van de dag was het weer tijd om kleding uit te gaan delen in een ander dorp. Met een klein groepje mensen vertrokken we richting dorpjes verder weg, om ditmaal zelf op zoek te gaan naar arme gezinnen. Het is en blijft lastig om mensen te vinden die echt armoede hebben maar, als je eenmaal een gezin gevonden hebt zijn ze je erg dankbaar! Toen we terugkeerden, waren er nog een aantal mensen bij het meer om te zwemmen, en de rest zat weer als vanouds gezellig rond het kampvuur.

De woensdag brak aan. De dag van de spelletjesmiddag. In de ochtend werden de allerlaatste voorbereidingen getroffen, en voor de kinderen werd er een kleinigheidje gemaakt. De busjes werden ingeladen en vol goede moed en verwachting vertrokken we richting het veld van de spelmiddag. We wisten als groep niet hoeveel kinderen er zouden komen, aangezien de poster die we hadden opgehangen grotendeels weg waren gehaald. Toen het 1 uur werd kwam er een hele grote groep kinderen aanlopen. De spelletjes stonden klaar, en het zeil dat als glijbaan moest dienen was meteen een groot succes. Snel werden er groepjes gemaakt en konden we beginnen met alle spelletjes. Na het geprobeerd te hebben om alle spelletjes te doen met de kinderen, hebben we besloten om iedereen lekker zijn/haar eigen gang te laten gaan. Het was erg warm, en dus ging iedereen van de glijbaan af. Aan het eind van de middag ruimden we met elkaar de spelletjes op en keerden we terug naar de school. Die avond stond op de planning om met een ouderwets paard en wagen te gaan rijden. Na een hele tijd gewacht te hebben, kwam er uiteindelijk 1 opdagen en kon een gedeelte van de groep al vertrekken terwijl de rest bleef wachten op de volgende. Toen de eerste gedeelte van de groep terugkwam zat de rest nog steeds te wachten. Voor hun werd het verplaatst naar de volgende dag.

Donderdag was het weer vroeg dag. Na het ontbijt vertrokken we als vanouds weer naar de bouw om lekker te gaan werken. Tussen de middag stonden het paard en wagen klaar voor de tweede gedeelte van de groep, en konden hun ook een rondje meerijden. Aan het eind van de middag stopten we een uurtje eerder, want we zouden die avond uit eten gaan in een ander stadje. Toen we klaar waren vertrokken we richting de school, om daarna meteen door te gaan naar het andere stadje. We gingen eten bij hetzelfde restaurantje waar we de afgelopen zaterdag niet konden eten. Het werd een gezellige avond, en toen we klaar waren zijn we nog langs de bouwmarkt gereden om te kijken hoe en wat. Helaas was de bouwmarkt gesloten, en gingen we weer terug naar huis.

De vrijdag was weer aangebroken en mochten nog even lekker werken. In de pauze werd er overlegd over de terugreis. We hadden besloten om een dag eerder te vertrekken, en dan zouden we een groot stuk door Roemenië rijden. Nadat iedereen akkoord was konden we weer verder gaan met werken. Aan het eind van de dag ruimden we met elkaar op en gingen we terug naar de school. Die avond wilden we met een oude Kamaz truck gaan rijden. Helaas is het verboden om mensen achterin de bak te vervoeren. Waar normaal bijna nooit politie in Baraboi rijd, was het nu wat drukker met politie en kon het ritje niet doorgaan. We liepen terug naar de school en een groot gedeelte van de groep ging hun tas inpakken voor een nachtje slapen bij het meer. Toen iedereen klaar was, en het busje was ingeladen konden we vertrekken. Eenmaal bij het meer stookten we een kampvuur. Tot diep in de nacht hebben we bij het kampvuur gezeten, en gekletst. De volgende morgen werden we allemaal met ons gezicht in het zonnetje heerlijk wakker. Om 8 uur was het weer tijd om terug te gaan naar de school. Na het ontbijt was het tijd om naar een stadje te gaan om te gaan winkelen. We bezochten de markt en kregen vrije tijd om op eigen houtje te gaan winkelen. Om 4 uur vertrokken we met de hele groep naar een bowlinghal om te gaan bowlen. Het werd een hele gezellige bedoening en we hebben erg veel gelachen. We bleven in hetzelfde gebouw om nog lekker een hapje te eten. Eenmaal thuis stookten we nog een kampvuurtje, en toen was het alweer tijd om te gaan slapen. De week was weer voorbij gevlogen! Nu konden we ons weer voorbereiden op de terugreis die niet 3 dagen, maar 4 dagen zou duren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *