Werkgroep Zegveld is een Christelijke werkgroep die bestaat uit een enthousiaste groep jongeren en een ouder echtpaar die zich inzetten voor bouwprojecten in Roemenië. Als je meer informatie wilt kun je ook onze informatie folder downloaden.

Informatiefolder 2017: Download

Vanaf 1997 is er iedere zomervakantie een werkgroep actief die voor een werkvakantie naar Roemenië gaat. Werkgroep Zegveld bestaat sinds 2001, daarvoor was deze groep een onderdeel van de H.C.R. (Hulp door Christenen in Roemenië).

In de afgelopen jaren heeft Werkgroep Zegveld meegewerkt aan diverse ‘renovatieprojecten’. Daarnaast hebben ze ook een aantal zelfstandige bouwprojecten op hun naam staan.

Voor een uitgebreide beschrijving van al deze projecten kunt u informatie vinden onder het kopje Projecten.werklocatie-357x300

Bij het zoeken naar een geschikt project krijgen we hulp van onze contactpersoon in Roemenië. Omdat zij al jaren in Onesti, (Oost-Roemenië) woont en werkt, heeft ze een beter zicht op de situatie in Roemenië, en zij kan goed beoordelen wat op dit moment de hoogste prioriteit heeft.

Voorafgaand aan een werkvakantie is er elke maand een vergadering waar de werkgroep bij elkaar komt. Je kunt zo de groep al een beetje leren kennen, maar er worden ook allerlei praktische dingen besproken: Hoe is het met de inkoop van de bouwmaterialen, hoe gaat het met de voorbereidingen voor de bouw in Roemenië, en daarnaast: Hoever zijn we met het geldbedrag wat bij elkaar gebracht moet worden?

Het geld wat we nodig hebben voor onze projecten moet namelijk door de werkgroepleden bij elkaar verzameld worden. We zijn voor een deel afhankelijk van giften en sponsors. Ook proberen we door middel van gezamenlijke acties geld op te halen. U kunt denken aan stroopwafel of krentenbroden acties, sponsorlopen, puzzelfietstochten, etc.

In Roemenië blijft er, naast het werken op de bouw, tijd over om meer van de bevolking te zien. Zo brengen we regelmatig bezoek aan zigeunerdorpen om daar kleding, voedsel en gedeeltes van de Bijbel uit te delen.

Ook worden er, tijdens de vakantie, uitstapjes georganiseerd zodat we wat meer van het land, de omgeving, de cultuur en de natuur kunnen zien. Denk aan een bezoek aan de plaatselijke ‘paardenmarkt’, een middag naar de watervallen, een barbecue in de bergen, en een dag naar Boekarest om het paleis van Ceausescu te bezichtigen.