Dokterspost. (Buciumi)

Deze werkvakantie waren wij gevraagd om een dokterspost neer te zetten in Buciumi. In deze plaats was nog geen dokterspost dus de mensen moesten naar de stad als ze geholpen wilden worden. Lang niet iedereen in Roemenië heeft een auto dus die reis moest dan lopend of per bus afgelegd worden.

In het dorp was al wel een dokter werkzaam die de mensen thuis bezocht. Zij had alleen nog geen eigen praktijkruimte.

De dokterspraktijk werd gebouwd met de zelfde bouwtekening als die we twee jaar geleden in Dumbrava hadden gebruikt. Er zijn wel wat veranderingen, de grootste verandering is het dak dat nu in een punt loopt. Verder heeft ook deze praktijk een wachtkamer of apotheek, een spreekkamer, een behandelkamer, een keukentje, twee toiletten en een stook/rommelhok.

Hieronder ziet u een fotoalbum met foto’s van het jaar 2006

Tijdens de werkvakantie was het regelmatig erg warm en benauwd. We hebben enkele onweersbuien gehad en regelmatig was de stroom er af. Om het werk op de bouw toch door te laten gaan hebben verschillende dagen gebruik gemaakt van een aggregaat zodat we op de bouw toch stroom hadden.

Dinsdagmorgen waren we klaar met de bouw van deze dokterspost. ’s Middag was de opening. Hierbij was de burgemeester van Buciumi aanwezig, heel wat mensen uit het dorp en ook de dokter die het lintje door mocht knippen. De dokter was erg ontroerend en dankbaar dat ze nu, na zolang haar werk verricht te hebben zonder praktijk, eindelijk een eigen ruimte ter beschikken heeft.