Christelijke school voor speciaal basisonderwijs. (Siret)

Het was de bedoeling dat we dit jaar zouden beginnen met de bouw van een basisschool in Siret. Dit zou een christelijke school worden, en omdat deze niet erkend worden krijgen ze geen (financiële) steun van de regering. Onze hulp was dus hard nodig.

In Nederland hadden wij voor een bouwtekening gezorgd. De school zou bestaan uit één verdieping met een aantal lokalen, een gymzaal en toiletruimtes. De Roemenen hebben deze tekening aangepast omdat ze een tweede verdieping op de school wilden. Op de bovenverdieping kwamen appartementen waar de leerkrachten zouden gaan wonen. Ook wilden ze een aantal van deze appartementen verhuren. Het geld wat ze hiermee verdienen kunnen ze weer gebruiken voor de school.

Helaas hadden de Roemenen door weersomstandigheden nog maar weinig aan de voorbereidingen kunnen doen. Toen we in Siret aankwamen konden we daardoor dus nog niet beginnen met bouwen.

De tijd die we nu over hadden werd nuttig gebruikt. In Siret staat een psychiatrisch ziekenhuis. Hierin wonen ongeveer 120 gehandicapte jongeren. Er zijn in dit tehuis maar zes verpleegkundigen werkzaam om deze mensen te verzorgen.

De werkgroep heeft dit gebouw aan de binnenkant weer netjes in de verf gezet. Iets waarmee deze mensen erg blij waren.

Ook is er een speeltuin ergens in Siret opgeknapt waarin nieuwe toestellen geplaatst moesten worden.

Op een gegeven moment konden we toch eindelijk een begin maken met de bouw van het schoolgebouw. Deze school zou niet van hout maar van steen gemaakt worden, er moesten dus pilaren worden gestort en er werd begonnen met metselen.

Hieronder ziet u een fotoalbum met foto’s van het jaar 2008

Natuurlijk is dit grote schoolgebouw niet meer klaar gekomen in deze werkvakantie. Daarom zijn we in 2009 weer naar dezelfde plaats terug gegaan. In tussentijd waren de Roemenen verder gegaan met de bouw. Ook waren er nog enkele andere werkgroepen geweest die aan dit schoolgebouw gewerkt hadden.

Toen wij in 2009 terug kwamen in Siret was de school al een heel stuk verder gebouwd. Wij hebben toen dus geholpen om deze school af te bouwen.

Hieronder de foto’s uit 2009:

In deze vakantie hebben we de toiletruimte aangelegd, de binnen- en buitendeuren opgehangen en de ramen er in gemaakt.

Voor meer informatie over dit project kunt u ook kijken op de website van stichting Jacob’s Well, een organisatie die zich inzet voor noodhulp in Roemenië.