Tandartspraktijk aan de dokterspost gebouwd.  (Buciumi)

In de meeste dorpen in Roemenië is nog geen tandartspraktijk. In Buciumi ook niet, er is wel een tandarts, maar zij heeft geen praktijkruimte om te werken. Daarom zouden we dit jaar een tandartspraktijk bouwen in deze plaats.

Toen we in Roemenië aankwamen hadden de Roemenen de fundering al voor ons gestort.

We hebben het project van dit jaar ‘vast gebouwd’ aan de dokterspost die we in 2006  in Buciumi hebben gebouwd. Het gebouw bestaat uit de volgende ruimtes: een gang, een behandelkamer, een spreekkamer, een toilet, en een ruimte die naar eigen inzicht gebruikt kan worden.

Hieronder ziet u een fotoalbum met foto’s van het jaar 2010

Dit jaar hebben we op de bouw veel last gehad van regen, hagel en overstromingen. Daardoor hebben we naast het werken op de bouw ook in het dorp geholpen waar veel was beschadigd door de overstromingen.

De tandarts die in deze praktijk gaat werken zou ook de kinderen van de school in Buciumi behandelen.

Ons eten werd tijdens deze vakantie geregeld door de burgemeester. Hij wees elke dag iemand uit het dorp aan die gevraagd werd om voor ons te koken. Op deze manier maakte we kennis met de eetgewoontes van het land.

Bij de opening van de tandartsenpraktijk waren veel mensen aanwezig. Allereest de tandarts. Ze was ontroerd en heel dankbaar. Ze vond haar nieuwe praktijkruimte: ‘foarte frumos’ (heel mooi!). Daarnaast was ook de dokter aanwezig, de burgenmeester, mensen van het gemeentehuis en iemand van de provincie.