School voor speciaal basis onderwijs. (Onesti)

Dit jaar heeft de werkgroep een school gebouwd voor speciaal basisonderwijs. Deze school bestond al wel in Onesti maar zij hadden geen eigen locatie. De leerlingen waren verdeeld over verschillende andere scholen in de stad. Soms zelf op de tweede verdieping zodat de rolstoelen iedere morgen naar boven getild moesten worden. Er was dus een dringende behoefte aan een eigen schoolgebouw voor deze kinderen.

De voorbereidingen voor de bouw werden getroffen. In overleg met de Roemeense leerkrachten werd er nagedacht over de bouwtekeningen, die uiteindelijk in Nederland gemaakt werden. In Roemenië werden de vergunningen geregeld. De Roemenen gingen aan de slag met het egaliseren van de grond, hebben de riolering gelegd en daarna de fundering gestort.

Vanaf 21 juli t/m 12 augustus op werkvakantie. Dat betekent, twee en een halve week tijd om dit gebouw neer te zetten. Een complete school met 6 lokalen, een lerarenkamer, voldoende sanitair, etc.

Hieronder ziet u een fotoalbum met foto’s van het jaar 2011

Aan het einde van de werkvakantie werd de school feestelijk geopend. Hierbij waren naast leerlingen, ouders en leerkrachten ook mensen van het gemeentehuis en het schoolbestuur aanwezig.

De gemeente Onesti heeft, na ons vertrek, gezorgd voor rolstoelopritten naar de beide ingangen, een schoolpleintje aangelegd en een nieuw hek om het gebouw geplaatst.

Na de zomervakantie is de school in gebruik genomen. Iedere dag komen er nu ongeveer 50 kinderen naar school. Het is heel fijn dat ze nu een eigen gebouw hebben, waar ze met z’n allen bij elkaar zitten, in plaats van verdeeld over de hele stad, in scholen die voor hen niet geschikt waren.