Moldavië

Moldavië is het armste land van Europa. En kent een hoge werkloosheid. Veel ouders trekken naar het buitenland en laten hun kinderen achter bij hun grootouders.

Project 2018

In Baraboi ten noorden van Moldavië, is in 2004 een kerkje gesticht. Het gebouw bestaat uit twee ruimtes, de wanden zijn kaal en het plafond is hoog. Het gebouw is niet geïsoleerd, alleen het dak is goed. (Deze is gesponsord.) In de winter wordt er gebruik gemaakt van een houtkachel die de ruimte zo goed als het gaat moet verwarmen. Het doel is om deze ruimte op te knappen, zodat er allerlei activiteiten kunnen plaatsen vinden voor het dorp en omliggende dorpen. Naast deze ruimte komt er een prefab wasruimte. Waar er voor de ouden een wasje kan worden gedraaid. Verder zal het dak worden afgewerkt en er netjes een pad worden aangelegd naar de weg. En op het grasveldje zullen speeltoestellen komen. Dus genoeg werk om te doen! Wilt u ons helpen dit te realiseren?

Ook mee?

Ben je 18+? En heb je zin om je handen uit je mouwen te steken deze zomervakantie in Moldavië? Welkom! Bouwervaring is niet noodzakelijk, wel makkelijk.

De werkvakantie is 3 weken: van 26 juli t/m 18 augustus 2018.

Mail voor meer informatie: werkgroepzegveld@gmail.com. Of stuur vrijblijvend een bericht op Facebook.